economie

Vraag naar grote auto’s helpt GM vooruit

Door ANP - 01 maart 2017

DETROIT (ANP) – General Motors (GM) heeft in februari ruim 4 procent meer auto’s verkocht in de Verenigde Staten dan een jaar eerder. De grootste autobouwer van de VS profiteerde naar eigen zeggen van de sterke vraag naar pick-uptrucks en suv’s en wist daarmee de verwachtingen van analisten te overtreffen.

Dat gold ook voor het Japanse Nissan, dat bijna 4 procent meer auto’s aan de man wist te brengen. Ford, de nummer twee van de Amerikaanse markt, zag zijn verkopen met 4 procent dalen. Die krimp was minder sterk dan door kenners werd verwacht, eveneens door sterke verkopen in het grotere segment.

Fiat Chrysler viel uit de toon. Het Italiaans-Amerikaanse fusiebedrijf verkocht 10 procent minder auto’s in de VS dan in februari 2016, waar op een min van ruim 8 procent werd gerekend.