economie

Wall Street lager uit de startblokken

Door ANP - 31 maart 2017

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn vrijdag iets lager begonnen aan de laatste handelsdag van het eerste kwartaal. Wall Street kijkt terug op een uiterst succesvolle periode waarin de graadmeters flink aandikten. Beleggers moeten het vrijdag evenwel zonder groot nieuws doen en lijken een pas op de plaats te maken.

De Dow-Jonesindex stond kort na opening 0,2 procent lager op 20.688 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2363 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor ook 0,2 procent, op 5902 punten.

BlackBerry won ruim 11 procent. De ooit roemruchte maker van smartphones met toetsenbord draait steeds beter als softwarebedrijf. Het Canadese concern overtrof in het afgelopen boekjaar, dat liep tot eind februari, de eigen omzetdoelstellingen voor zijn softwaredivisie. Voor dit boekjaar rekent topman John Chen op een voortzetting van de groei van de softwaretak.

Chemieconcern DuPont verkoopt een deel van zijn gewasbeschermingsmiddelentak aan branchegenoot FMC, in ruil voor de onderdelen FMC Health en Nutrition. Daarnaast moet FMC ook zo’n 1,2 miljard dollar in contanten ophoesten. DuPont daalde 0,8 procent. FMC sprong meer dan 14 procent omhoog.