economie

Wall Street opent met kleine min

Door ANP - 29 maart 2017

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine minnen aan de handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street maakten pas op de plaats na de winsten van een dag eerder. Toen kreeg het sentiment op de beurzen een impuls van positieve cijfers over het consumentenvertrouwen. Beleggers moeten het midweeks doen met een nagenoeg lege agenda.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 20.663 punten. De brede S&P 500 noteerde ook 0,2 procent in de min op 2355 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging een fractie achteruit tot 5873 punten.

Vertex Pharmaceuticals maakte een koerssprong van dik 20 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft positieve resultaten bereikt met een experimenteel middel voor de behandeling van taaislijmziekte.

De luxueuze huizeninrichter RH won in de vroege handel 14 procent. Het voormalige Restoration Hardware kwam met beter dan verwachte resultaten en gunstige vooruitzichten.