economie

Wall Street wacht op stemming zorgwet

Door ANP - 24 maart 2017

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street zijn in afwachting van een stemming in het Amerikaanse Congres over de nieuwe zorgwet van president Donald Trump. Daarbij lijkt er te worden voorgesorteerd op een goedkeuring van de wet.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 20.699 punten. De bredere S&P 500-index won 0,3 procent, tot 2352 punten. De technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,5 procent bij, tot 5845 punten.

De stemming over de zorgwet zou eigenlijk donderdag al plaatsvinden, maar werd uitgesteld. Trump wil nu per se dat vrijdag de zorgwet wordt goedgekeurd. De moeite die het de president kost om zijn zorgverzekeringssysteem, dat ‘Obamacare’ moet vervangen, door het Congres te loodsen kan iets zeggen over de haalbaarheid van zijn economische plannen.

Winnaars en verliezers

Micron Technology ging in de eerste handelsminuten meer dan 11 procent omhoog. Het chipconcern publiceerde beter dan verwachte vooruitzichten voor het lopende kwartaal. De verkoper van computerspelletjes GameStop speelde daarentegen dik 12 procent kwijt. Het bedrijf kwam met tegenvallende resultaten en prognoses en gaat minstens 150 winkels sluiten.

Verder werd bekend dat een Chinese investeerder een groot belang heeft genomen in SeaWorld Entertainment. De uitbater van zeezoogdierenparken noteerde daarop een plus van bijna 9 procent.