economie

Wall Street wacht op toespraak Yellen

Door ANP - 03 maart 2017

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn vrijdag zonder grote verschuivingen begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers wachten met name op een toespraak van president Janet Yellen van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na opening van de handel 0,1 procent hoger op 21.030 punten. De bredere S&P 500 stond nagenoeg vlak op 2381 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,1 procent naar 5858 punten.

Uit de woorden van Yellen hopen beleggers informatie te kunnen filteren over wanneer de Fed de volgende renteverhoging doorvoert. Eerder deze week hintte een andere bestuurder erop dat een verhoging in maart serieus tot de mogelijkheden behoort.

Snap

Vuurwapenfabrikant American Outdoor Brands verloor bijna 5 procent. De maker van onder meer Smith & Wesson-pistolen kwam met teleurstellende winstverwachtingen voor het lopende kwartaal.

Nieuwkomer Snap stond opnieuw in de schijnwerpers. Het bedrijf achter de foto- en berichtenapp Snapchat werd ruim 8 procent meer waard. Een dag eerder debuteerde Snap op Wall Street met een koerswinst van 44 procent.