economie

Zalando rekent op verdere groei in 2017

Door ANP - 01 maart 2017

BERLIJN (ANP) – De Duitse webwinkel Zalando verwacht dit jaar zijn omzet opnieuw flink te laten stijgen, na de sterke verkoopgroei in 2016. Dat maakte Zalando woensdag bekend bij de publicatie van de definitieve cijfers.

De omzet van de schoenen- en kledingverkoper nam vorig jaar met 23 procent toe tot ruim 3,6 miljard euro. Voor dit jaar wordt een omzettoename met 20 tot 25 procent voorspeld. Het bedrijfsresultaat verbeterde naar meer dan 216 miljoen euro, van 107,5 miljoen euro een jaar eerder. De winstmarge ging omhoog.

Volgens Zalando werd in 2016 in elk kwartaal marktaandeel gewonnen. Er deden ongeveer 20 miljoen klanten een bestelling bij Zalando, een toename met 11 procent. Het bedrijf wees er daarbij op dat steeds meer mobiele bestellingen werden gedaan.

De onlineverkoper is bezig zijn personeelsbestand en het logistieke distributienetwerk uit te breiden voor toekomstige groei. Zalando verwacht dit jaar meer dan 2000 nieuwe banen te creëren.