economie

Accell demarreert op beurs Amsterdam

Door ANP - 11 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is de handelsdag dinsdag met een klein verlies aangevangen. Ook elders in Europa gingen graadmeters omlaag. Bij de kleinere fondsen op het Damrak viel de koerssprong van fietsenproducent Accell op, nadat duidelijk werd dat handelshuis Pon het bedrijf wil overnemen.

De AEX-index noteerde in de vroege handel 0,2 procent lager op 518,01 punten. De MidKap verloor 0,2 procent en stond op 746,85 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 0,3 procent in.

Pon heeft een niet-bindend voorstel gedaan van 32,72 euro per aandeel op Accell. Op basis van het totaal aantal uitstaande aandelen komt de overnameprijs daarmee uit op ongeveer 846 miljoen euro. Beleggers zetten het aandeel Accell bijna 18 procent hoger op 31,25 euro.

De AEX werd aangevoerd door kabelaar Altice dat 0,8 procent aan beurswaarde won. Verzekeraar Aegon sloot de rij met een verlies van 0,8 procent.