economie

Accell in schijnwerpers op Damrak

Door ANP - 11 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting iets lager gaan openen. Beleggers moeten het andermaal doen met een nagenoeg lege agenda. Wel worden nog cijfers over het Duitse beleggersvertrouwen gemeld. In Amsterdam zal fietsenproducent Accell in de belangstelling staan omdat het bedrijf verkennende gesprekken voert met handelsbedrijf Pon over een overname.

Accell Group heeft een niet-bindend voorstel ontvangen van Pon van 32,72 euro per aandeel. Pon is al eigenaar van fietsenmerken Gazelle, Union en Cervélo. Volgens Pon zouden de fietsenactiviteiten en die van Accell, moederbedrijf van fietsenmerken als Sparta, Batavus en Koga, een goede strategische fit zijn. Accell sloot maandag op 26,54 euro.

Voormalige bestuurders van Shell zouden geweten hebben dat een groot deel van het bedrag dat werd betaald voor de aanschaf van een groot olieveld in Nigeria in de zakken van een witwasser zou verdwijnen. Onlangs werd bekend dat de Nigeriaanse financiële waakhond EFCC een nieuwe aanklacht van corruptie heeft ingediend tegen Shell en Eni. Ook in Nederland en Italië lopen onderzoeken naar de deal.

NN Group

Verder zal er aandacht zijn voor verzekeraar NN Group die onlangs zijn bod op branchegenoot Delta Lloyd gestand deed. NN maakte bekend overeenstemming te hebben bereikt over alle preferente A-aandelen Delta Lloyd en een achtergestelde lening die in handen zijn van Fonds NutsOhra. Sinds dinsdag maakt Delta Lloyd geen deel meer uit van de MidKap-index.

De Franse producent van luxeartikelen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) kan met een omzetgroei van 13 procent tevreden terugkijken op het eerste kwartaal van dit jaar. Wel waarschuwde het bedrijf dat de goede prestaties van de eerste maanden niet automatisch zullen betekenen dat de rest van het jaar ook zo goed zal zijn.

Euro

De AEX sloot maandag met een winst van 0,1 procent op 519,16 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 748,57 punten. De beurs in Parijs daalde 0,5 procent, Londen en Frankfurt verloren tot 0,2 procent.

De prijs van Amerikaanse olie zakte voorbeurs 0,2 procent naar 52,95 dollar per vat, terwijl Brent 0,2 procent goedkoper werd bij 55,89 dollar per vat. De euro werd voor 1,0586 dollar verhandeld, tegen 1,0604 dollar bij het Europese slot op maandag.