economie

AEX begint dag met kleine plus

Door ANP - 05 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenhandel in Amsterdam is woensdag met kleine winsten van start gegaan. Beleggers doen het wereldwijd momenteel even rustig aan, in afwachting van de belangrijke ontmoeting die president Donald Trump later deze week heeft met zijn Chinese collega Xi Jinping.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,2 procent in de plus op 514,87 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 742,47 punten. De beurs in Londen steeg 0,3 procent en de Parijse beurs 0,1 procent. De graadmeter in Frankfurt stond nagenoeg onveranderd.

Op de financiële markten wordt het topoverleg erg belangrijk gevonden met het oog op de handelsbetrekkingen tussen de economische grootmachten. Beleggers krijgen woensdag verder nog diverse macro-economische cijfers te verwerken.

SBM Offshore was in de eerste handelsminuten de sterkste stijger in de AEX met een plus van 2,4 procent. Volgens ingewijden dingt de dienstverlener mee naar een opdracht van het Braziliaanse Petrobras voor het eerste drijvende olie- en productieopslagplatform (FPSO) voor het grote olieveld Libra.