economie

AEX begint met klein verlies

Door ANP - 13 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse AEX-index is donderdag met een klein verlies aan de handelsdag begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa lieten lichtrode koersenborden zien. Beleggers maken zich op voor een lang paasweekeinde. Wellicht geven de jaarcijfers van enkele grote Amerikaanse banken tijdens de middaghandel nog enige richting.

De hoofdindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 516,27 punten. De MidKap zakte ook 0,3 procent tot 746,40 punten. De indices in Frankfurt, Londen en Parijs zakten eveneens tot 0,3 procent.

Op Beursplein 5 wist Fagron de aandacht op zich gericht. De toeleverancier van apotheken gaf een update over het eerste kwartaal. Daarin zag het de verkoop van farmaceutische grondstoffen in de Verenigde Staten stabiliseren, na anderhalf jaar van krimp. Het aandeel Fagron won bij de kleinere fondsen ruim 4 procent.