economie

AEX-index klimt in rumoerige sessie

Door ANP - 07 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met winst de handel uit gegaan. Elders in Europa sloten graadmeters ook overwegend hoger. Beleggers handelden eigenlijk de hele dag tamelijk voorzichtig, terwijl de spanningen in de wereld opliepen. Vlak voor de slotbel veerden de graadmeters toch nog wat op.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,5 procent hoger op 518,70 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 743,20 punten. In Parijs en Londen dikten de graadmeters tot 0,6 procent aan. Alleen de beurs in Frankfurt eindigde met een minnetje van 0,1 procent.

Op de financiële markten werd aanvankelijk vooral uitgekeken naar het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat viel wat tegen, maar beleggers leken niet echt onder de indruk.

Het was verder vooral rumoerig op geopolitiek vlak. De laatste dag van de handelsweek begon met nieuws over een Amerikaanse raketaanval in Syrië. Vrijdagmiddag vond in Stockholm vervolgens een vermeende terreurdaad plaats, waarbij een vrachtwagen op een groep mensen inreed.