economie

AkzoNobel maakt haast met splitsing

Door ANP - 19 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – AkzoNobel blijft er alles aan doen om aandeelhouders tevreden te houden. Het bedrijf wil binnen een jaar zijn divisie speciaalchemie afsplitsen. Het geld dat daarmee wordt opgehaald wordt grotendeels aan aandeelhouders uitgekeerd.

Daarnaast kondigde het bedrijf aan dit jaar 1,6 miljard euro aan aandeelhouders uit te keren. Dat gebeurt door het reguliere dividend met 50 procent te verhogen. Daarnaast wordt nog eens 1 miljard euro aan speciaal dividend uitgekeerd.

Verfconcern PPG Industries heeft Akzo al enige tijd in het vizier, maar de Amerikanen is al twee keer de deur gewezen. Dit was tegen het zere been van een groep aandeelhouders onder leiding van het activitische Elliott Advisors. Zij riepen op tot het vertrek van president-commissaris Antony Burgmans omdat hij weigert überhaupt onderhandelingen aan te gaan met PPG.