economie

Amerikaanse beleggers verwerken banenrapport

Door ANP - 07 april 2017

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de dag begonnen. Beleggers kregen voorbeurs onder meer een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid voor hun kiezen. Daaruit blijkt dat de werkgelegenheid in de VS in maart veel minder sterk is gegroeid dan een maand eerder.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent in de min op 20.651 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,1 procent, tot 2355 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde eveneens 0,1 procent kwijt, op 5873 punten.

Het maandelijkse banenrapport speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Daarom wordt hier op Wall Street altijd goed op gelet. Verder zorgt de raketaanval van de VS in Syrië voor wat onzekerheid in de markt.

Twitter noteerde in de eerste handelsminuten 0,2 procent lager. Medeoprichter Evan Williams heeft laten weten dat hij een deel van zijn aandelen in het bedrijf wil verkopen. Volgens ingewijden overweegt hij afstand te doen van 30 procent van zijn belang, dat in totaal overeenkomt met 5,5 procent van alle uitstaande aandelen Twitter.