economie

‘Amsterdam en Eindhoven groeimotoren’

Door ANP - 10 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandse economie groeit dit jaar stevig door. Met name de regio’s rond Amsterdam en Eindhoven presteren naar verwachting sterk. Dat schrijven economen van ING in een maandag gepubliceerd rapport.

Waar ING voor heel Nederland uitgaat van een economische vooruitgang van 2 procent, rekent de bank voor Amsterdam en Eindhoven om meer dan 3 procent groei. De hoofdstad dankt dat met name aan de aanhoudende groei van de luchthaven Schiphol. In het zuiden is de automobielindustrie de voornaamste groeimotor.

De arbeidsmarkt herstelt dit jaar verder en legt daarmee volgens ING ,,een solide bodem” onder de economische groei. Vooral in de transport, de horeca en de ICT hebben bedrijven steeds meer moeite om personeel te vinden. Dat drijft ook de lonen op.