economie

‘Apple ziet brood in chipdivisie Toshiba’

Door ANP - 14 april 2017

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) – Apple overweegt miljarden te investeren in de geheugenchipdivisie van het noodlijdende Japanse technologieconcern Toshiba. Dat meldde de Japanse tv-zender NHK vrijdag op basis van anonieme bronnen.

Apple zou een belang van 20 procent willen nemen in het chipbedrijf. De iPhone-maker zou daarbij samen optrekken met het Chinese chipbedrijf Foxconn, dat een belang van 30 procent zou willen nemen. Toshiba zou zelf ook een deel van de aandelen houden na de deal.

De verkoop van de chipdivisie moet Toshiba helpen de enorme financiële problemen van zijn nucleaire tak te overleven. Daarvoor werd onlangs het faillissement aangevraagd, na enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten.