economie

Automarkt VS iets bekoeld

Door ANP - 03 april 2017

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) – Grote autobouwers als Ford, Honda, Toyota en Fiat Chrysler zullen met weinig genoegen terugkijken op de autoverkopen van afgelopen maand in de Verenigde Staten. Uit de maandag gepubliceerde verkoopcijfers over de maand maart blijkt dat vrijwel alle merken minder auto’s aan de man brachten dan een jaar eerder.

Ford zag zijn verkopen vorige maand op jaarbasis 7,2 procent lager uitvallen. Daarmee was de min sterker dan de 5,9 procent die kenners over het algemeen voorzagen. Honda zag de verkopen met 0,7 procent dalen, waar op een plus van bijna 5 procent werd gerekend. Ook Fiat Chrysler (min 5 procent) en Toyota (min 2,1 procent) wisten niet aan de verwachtingen te voldoen.

General Motors (GM) verkocht afgelopen maand wel meer auto’s dan een jaar eerder. Toch viel de stijging van 1,6 procent tegen gelet op de plus van 7 procent die door de bank genomen werd voorzien.