economie

Bank of England vraagt om brexitplannen

Door ANP - 07 april 2017

LONDEN (ANP) – De Bank of England (BoE) wil van alle financiële instellingen die zaken doen over de grens, weten hoe zij zich voorbereiden op het aanstaande vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Dat heeft gouverneur Mark Carney van de Britse centrale bank vrijdag gezegd.

Het gaat zowel om Britse banken als om vestigingen van bijvoorbeeld Amerikaanse en Europese banken die vanuit Londen zaken doen met andere EU-lidstaten. De toezichthouder stuurt hen een brief om er zeker van te zijn dat zij voorbereidingen treffen om eventuele risico’s als gevolg van de brexit te ondervangen.

Londen geldt als het kloppend hart van de Europese financiële sector. Veel firma’s gebruiken de Britse hoofdstad als thuisbasis van waaruit zij klanten in de gehele EU bedienen. Het is de vraag of dat nog steeds mag als het land geen deel meer uitmaakt van de EU.