economie

Bonden voeren druk op bij Jumbo

Door ANP - 03 april 2017

RAALTE (ANP) – Vakbondsleden voeren de druk op bij supermarktketen Jumbo, nu het ultimatum om weer met de bonden om tafel te gaan om over een nieuwe cao te praten is verlopen. Medewerkers van distributiecentra (dc) voeren daarom vanaf maandagavond stiptheidsacties uit.

De acties beginnen maandagavond in Raalte. In andere dc wordt vanaf dinsdagochtend volledig volgens de arbonorm gewerkt. Uiteindelijk betekent dit volgens vakbond FNV dat bijvoorbeeld het laden en lossen, maar ook andere zaken meer tijd dan normaal gaan kosten. Dit zal volgens de bond ook gevolgen hebben voor de bevoorrading van de Jumbo-winkels.

De bonden hadden Jumbo tot maandag 18.00 uur de tijd gegeven om met voorstellen voor het hervatten van de onderhandelingen te komen. Die bleven echter uit. Vakbonden FNV en CNV verwijten de supermarkt dat die tijd rekt, omdat Jumbo graag eerst wil weten wat de concurrentie doet met de cao’s.