economie

Brussel akkoord met overname Hamburg Süd

Door ANP - 10 april 2017

KOPENHAGEN (ANP) – De Deense containervervoerder Maersk Line heeft groen licht gekregen vanuit Brussel voor de overname van de Duitse concurrent Hamburg Süd. De Europese Commissie stemde maandag onder voorwaarden in met de transactie.

Maersk Line maakte eind vorig jaar bekend dat het de Hamburg Südamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft, zoals het Duitse bedrijf voluit heet, wil overnemen. Een bedrag werd daarbij niet genoemd.

Voorwaarde voor de deal is wel dat Hamburg Süd zich uit een vijftal consortia van handelsroutes terugtrekt. Het betreft hierbij veelal samenwerkingen op vaarroutes vanuit Noord-Europa naar het Midden-Oosten en naar Zuid- en Centraal-Amerika. Ook op vaarroutes vanaf de Middellandse Zee naar Zuid-Amerika moet Hamburg Süd zich uit consortia terugtrekken.