economie

China onderzoekt toezichthouder verzekeraars

Door ANP - 09 april 2017

PEKING (ANP) – Het hoofd van de Chinese toezichthouder op de verzekeringssector wordt verdacht van corruptie. Chinese autoriteiten hebben een onderzoek naar hem ingesteld omdat hij ernstige overtredingen zou hebben begaan, werd zondag bekendgemaakt.

Details over het onderzoek naar Xiang Junbo werden niet gemeld. Geruchten over een onderzoek naar zijn handel en wandel deden al de ronde, zeker nadat hij eerder dit jaar enkele weken lang niet in het openbaar werd gezien, aldus de Britse zakenkrant Financial Times.

De aantijgingen tegen Xiang hoeven niet te maken te hebben met de verzekeringssector. Voordat hij in 2011 de leiding kreeg bij de toezichthouder was hij topman van de op twee na grootste bank van China.