economie

Damen Shipyards koopt Verolme-werf in Botlek

Door ANP - 10 april 2017

ROTTERDAM (ANP) – Scheepsbouwer Damen Shipyards neemt de werf Keppel Verolme in de Rotterdamse Botlek over. Het bedrijf heeft daar overeenstemming over bereikt met branchegenoot Keppel Offshore & Marine uit Singapore. Dat maakte Damen maandag bekend, zonder in te gaan op financiële details.

Verolme is sinds 1957 actief in de Botlek in de haven van Rotterdam. Bij de reparatiewerf werken zo’n 250 mensen. Door de overname krijgt Damen de beschikking over een dok waar de allergrootste schepen, booreilanden en andere maritieme objecten kunnen worden binnengebracht voor bijvoorbeeld onderhoud of reparatie.

Na de overname heeft Damen de beschikking over vier grote reparatiewerven in de nabijheid van de Rotterdamse haven. Twee daarvan zijn gevestigd in de Maasstad zelf, de overige twee in Vlissingen en Amsterdam. De werven gaan nauw samenwerken, maar banen staan vooralsnog niet op de tocht.