economie

Deutsche Bank schroeft kapitaalbuffer op

Door ANP - 07 april 2017

FRANKFURT (ANP) – Deutsche Bank heeft circa 8 miljard euro opgehaald door nieuwe aandelen uit te geven. In totaal zijn 687,5 miljoen nieuwe aandelen geplaatst tegen een uitgifteprijs van 11,65 euro per stuk. De opbrengst is bedoeld om de kapitaalbuffer van de grootste bank van Duitsland te verstevigen.

Deutsche Bank kon de overgrote meerderheid (98,9 procent) van de nieuwe aandelen kwijt aan zittende investeerders. Het restant zal op de beurs worden verkocht, liet het financiële concern vrijdag weten. Het aantal uitstaande aandelen is door de emissie met circa de helft toegenomen.

De kapitaalverhoging was noodzakelijk, mede doordat Deutsche Bank de afgelopen jaren miljarden kwijt is geweest aan boetes en schikkingen. De firma was betrokken bij een reeks schandalen, onder meer rond de manipulatie van rentetarieven en wisselkoersen. Ook moest de bank in de Verenigde Staten boeten voor de rol in het ontstaan van de financiële crisis van 2008.