economie

Eigenaar Action koopt Hans Anders

Door ANP - 10 april 2017

BRUSSEL (ANP) – Investeringsfonds 3i neemt de Nederlandse brillenwinkelketen Hans Anders over. Dat meldde 3i-topman Remco Boerefijn maandag in de Belgische zakenkrant De Tijd. De eigenaar van discountwinkelketen Action lost de fondsen Alpha en Alpinvest af als eigenaar.

3i legt 200 miljoen euro op tafel voor de aandelen van de optiekketen. Hans Anders telt in totaal 456 filialen, in vier Europese landen. Daarvan staan er zo’n 250 in Nederland en ruim honderd in België. Daarnaast is het bedrijf actief in Frankrijk en Zweden.

3i mikt met Hans Anders op verdere groei in bestaande markten en daarbuiten. ,,Tegen eind dit jaar mikken we op minimaal 475 winkels”, zei Boerefijn tegen De Tijd. Hans Anders moet daarbij met scherpe aanbiedingen profiteren van de vergrijzing.