economie

‘Eigenaar Roompot kijkt ook naar Refresco’

Door ANP - 12 april 2017

LONDEN (ANP) – De Franse investeringsmaatschappij PAI, sinds vorig jaar eigenaar van Roompot Vakanties, overweegt ook de Rotterdamse bottelaar van sappen en frisdranken Refresco over te nemen. Dat meldt persbureau Bloomberg woensdag op gezag van bronnen die bekend zijn met de zaak.

Ook andere investeerders zouden mogelijk geïnteresseerd zijn in de producent van onder meer Wicky-limonade. Refresco was niet direct bereikbaar voor commentaar. Het bedrijf is sinds 2015 genoteerd aan de beurs in Amsterdam. De marktwaarde bedraagt op basis van de slotkoers van dinsdag zo’n 1,2 miljard euro.

De anonieme bronnen waarop Bloomberg zich beroept, zeggen dat de uitkomst van de beraadslagingen nog onzeker is. Een mogelijke overnameprijs werd niet genoemd. Beleggers reageerden desondanks enthousiast op het overnamegerucht. De koers van het aandeel schoot woensdag tegen het einde van de ochtend zo’n 7 procent omhoog.

Refresco produceerde in 2016 in totaal 6,5 miljard liter sap en frisdrank, zowel voor A-merken als huismerken. Daarmee werd een omzet behaald van zo’n 2,1 miljard euro en een nettowinst van 82 miljoen euro. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen meer dan 5500 mensen in dienst in Europa en de Verenigde Staten.