economie

Eurogroep verwacht uitleg Dijsselbloem

Door ANP - 07 april 2017

VALLETTA (ANP) – Jeroen Dijsselbloem heeft in de eurogroep ,,iets uit te leggen”. Dat zei de Spaanse minister Luis de Guindos vrijdagmorgen voor het begin van een bijeenkomst van de EU-ministers van Financiën van de eurozone in Valletta. De demissionair bewindsman en eurogroepvoorzitter zelf zei ,,zeker niet” te zullen opstappen. ,,Ze hebben mij dat ook niet gevraagd.”

Volgens De Guindos is de bijeenkomst in de Maltese hoofdstad ,,een goede gelegenheid voor Jeroen om uitleg te geven” over zijn omstreden uitspraak vorige maand. ,,Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen uitgeven om daarna om hulp te vragen’’, zei hij. Dat zien Spanje, Italië en Portugal als een sneer naar hun uitgavenpatroon voor de financiële crisis, waarna de EU ze financieel zwaar te hulp moest schieten.

Ook de Belgische minister Johan Van Overtveldt zei zich voor te kunnen stellen dat Dijsselbloem zijn collega’s een toelichting geeft over inhoud en woordkeuze in het gewraakte interview.