economie

Fagron blinkt uit op rood Damrak

Door ANP - 13 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Apothekerstoeleverancier Fagron was donderdag de absolute uitblinker op een roodgekleurde aandelenbeurs in Amsterdam. Ook de aandelenmarkten elders in Europa toonden koersverliezen. Beleggers deden een stapje terug in aanloop naar het lange paasweekeinde.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,4 procent in de min op 515,77 punten. De MidKap was onveranderd op 748,32 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs daalden tot 0,6 procent. Op Goede Vrijdag blijven de beurzen in Europa dicht, net als op maandag tweede paasdag.

Fagron werd bij de kleinere fondsen op het Damrak ruim 10 procent meer waard, na een update over het eerste kwartaal. Daarin meldde het bedrijf onder meer een stabilisering van de inkomsten in de Verenigde Staten, na een lange periode van krimp. Fagron sprak van een duidelijke kentering van de lange tijd van zeer negatieve ontwikkelingen op de Amerikaanse markt.