economie

Fietsenmaker Accell steelt show op Damrak

Door ANP - 11 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Fietsenmaker Accell had dinsdag windje mee op de beurs in Amsterdam. De koers van het bedrijf schoot circa een vijfde omhoog, nadat bekend werd dat auto-importeur en Gazelle-eigenaar Pon het moederbedrijf van onder meer Batavus en Sparta wil inlijven.

Accell sloot met een plus van 19,6 procent op 31,73 euro. Pon heeft een voorstel gedaan om het tweewielerbedrijf voor omgerekend 846 miljoen euro over te nemen. Daarbij worden de aandelen Accell gewaardeerd op 32,72 euro.

Verder lieten de Europese beurzen mede door onzekerheid over de spanningen rond Syrië en Noord-Korea overwegend een licht lager beeld zien. De AEX-index aan het Damrak eindigde 0,2 procent in de min op 518,40 punten. De MidKap zakte 0,1 procent en sloot op 747,55 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt leverden tot 0,5 procent in. Alleen Londen kreeg er 0,2 procent bij.