economie

Flinke terugroepactie door Tesla

Door ANP - 20 april 2017

PALO ALTO (ANP/RTR) – De maker van elektrische auto’s Tesla roept 53.000 auto’s terug in verband met een technisch probleem met de parkeerremmen waardoor die mogelijk niet goed functioneren. Het gaat om voertuigen van de types Model S en Model X die zijn gebouwd tussen februari en oktober vorig jaar.

Het betreft circa 31.000 auto’s die zijn verkocht in de Verenigde Staten, de overige auto’s rijden elders rond. Volgens Tesla is de veiligheid niet in het geding en is het bedrijf juist extra voorzichtig door met deze terugroepactie te komen. Er zijn geen ongelukken of verwondingen bekend door het defect, aldus Tesla.

Beleggers op Wall Street waren niet blij met het bericht. Na aankondiging van de terugroepactie leverde het aandeel Tesla zijn eerdere koerswinst in en dook het in het rood.