economie

FNV akkoord met PPG over sociaal plan

Door ANP - 05 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – FNV heeft overeenstemming bereikt met verfproducent PPG over een verlenging van het sociaal plan, dat op 1 juli zou aflopen, met anderhalf jaar. Dat betekent dat de circa duizend werknemers van het Amerikaanse bedrijf in Nederland nog tot eind volgend jaar bescherming genieten bij eventueel banenverlies.

Dat meldde de vakbond woensdag. De looptijd van het sociaal plan was oorspronkelijk gekoppeld aan die van de cao, die eveneens begin juli afloopt. De onderhandelingen over een nieuwe cao lopen nog. Met de verlenging wordt voorkomen dat er tijdelijk geen sociaal plan is bij PPG.

Juist de komende jaren is zo’n financieel vangnet volgens FNV belangrijk, aangezien PPG branchegenoot AkzoNobel wil overnemen. De vakbond probeert te voorkomen dat daardoor werkgelegenheid verdwijnt, maar wil ook alvast goede afspraken op papier hebben staan voor als het toch zo ver komt.