economie

FNV verrast en bezorgd om bod op Accell

Door ANP - 11 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – FNV is verrast door het nieuws dat Gazelle-eigenaar Pon een overnamebod heeft gedaan op Accell, het moederbedrijf van onder meer Batavus en Sparta. De vakbond maakt zich zorgen over de mogelijke gevolgen voor werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden, zei bestuurder Johan Voornhout dinsdag.

FNV wijst erop dat het productiewerk bij Gazelle al volledig is uitbesteed aan uitzendkrachten. ,,Zij vallen daardoor niet onder de metaal-cao, die geldt in de fietsenbranche”, aldus Voornhout. ,,Als Pon hetzelfde gaat doen met de inrichting bij Sparta en Batavus, dan is dat geen goed nieuws.”

De bestuurder zegt de ontwikkelingen af te wachten. Als de overname doorgaat, wil FNV in gesprek met de bedrijven over het waarborgen van werkgelegenheid.