economie

G20 wacht uitwerking beleid Trump af

Door ANP - 21 april 2017

WASHINGTON (ANP) – De G20-landen trekken vooralsnog geen conclusies uit de protectionistische opvattingen van de nieuwe Amerikaanse regering, maar wachten de daadwerkelijke uitwerking van het beleid af. Dat stelde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schuble vrijdag na een bijeenkomst met zijn collega’s en centralebankpresidenten uit de G20 in Washington.

Volgens Schuble bestaat er binnen de club van twintig meest invloedrijke economieën duidelijke overeenstemming over het belang van open markten. ,,Protectionisme schaadt de betreffende economie en de wereldeconomie”, concludeerde hij.

De Duitse centralebankpresident Jens Weidmann zei dat ,,bijna iedereen” binnen de G20 het belang van vrije handel bij de vergadering had benadrukt. Vorige maand verdwenen traditionele beloftes over het beschermen van vrije handel nog onder Amerikaanse druk uit de slotverklaring van de G20-top in het Duitse Baden-Baden.