economie

Groentereus The Greenery verdubbelt winst

Door ANP - 04 april 2017

BARENDRECHT (ANP) – The Greenery, een van de grootste groente- en fruithandelaren van Nederland, heeft zijn winst afgelopen jaar ruimschoots zien verdubbelen. Wel viel de omzet lager uit, blijkt uit de resultaten die The Greenery dinsdag publiceerde.

De verbetering van de winst komt vooral doordat kosten lager uitvielen. Wel betaalden de telers die lid zijn van The Greenery een lagere bijdrage aan de onderneming. Onder de streep resteerde een bedrag van 9 miljoen euro, tegenover 4,1 miljoen euro in 2015.

De omzet van The Greenery zakte met bijna 7 procent naar ruim 1 miljard euro. Dat kwam vooral door een daling in het verkoopvolume van 12,5 procent, hetgeen weer door weersinvloeden in Nederland, maar ook in andere landen werd veroorzaakt. De volumedaling werd deels gecompenseerd door prijzen die gemiddeld 6,5 procent hoger uitvielen.