economie

HEMA weet verlies verder te beperken

Door ANP - 20 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – HEMA is tevreden over de prestaties van 2016. Het winkelbedrijf wist afgelopen jaar enerzijds het verlies verder te beperken. Anderzijds steeg de omzet naar recordhoogte. Ook de verkopen in de eerste twee maanden van 2017 waren bemoedigend.

Over het hele jaar was er onder de streep sprake van een tekort van 26,2 miljoen euro. Dat was fors minder dan het verlies van 72,5 miljoen euro een jaar eerder. HEMA sloot heeft het vierde kwartaal van 2016 af met een ,,marginaal” verlies van 300.000 euro.

De omzet van HEMA kwam over heel 2016 uit op bijna 1,2 miljard euro. Dat betekende een stijging van 4,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. In alle landen waar HEMA actief is, viel de omzet van de winkelketen hoger uit.