economie

‘Jumbo zet vakbonden op straat’

Door ANP - 24 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Supermarktketen Jumbo wil niet langer een cao met de vakbonden afsluiten. Het bedrijf gaat een eigen arbeidsvoorwaardenregeling opzetten met de ondernemingsraad. Dat zei financieel topman Ton van Veen maandag in De Telegraaf.

„We hebben er lang over nagedacht, maar de vakbonden zijn al weggelopen voor de onderhandelingen goed en wel zijn begonnen en willen niet meer aan tafel komen, ondanks talloze uitnodigingen. Ook willen ze afspraken van vorig jaar niet nakomen.”

Volgens Van Veen zijn de al twee weken durende acties bij de distributiecentra niet in het belang van de werknemers. De vakbonden vertegenwoordigen volgens hem maar een heel klein deel van de werknemers.

De bonden eisen een loonsverhoging van 2,5 procent en lagere werkdruk. „We willen pas onderhandelen als Jumbo bereid is onvoorwaardelijk over de eisen te spreken. Anders gaan de acties door”, aldus FNV.