economie

Kamp praat met Unilever

Door ANP - 07 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken praat met Unilever-topman Paul Polman om te proberen het was- en voedingsmiddelenconcern in Nederland te houden. Dat zei hij vrijdag tegen zakenzender BNR.

Unilever bekijkt momenteel zijn Brits-Nederlandse nationaliteit. ,,Ik spreek natuurlijk met Polman. Ook de minister-president spreekt met hem. Het is denkbaar dat het een Brits bedrijf wordt. Maar het is ook denkbaar dat het een Nederlands bedrijf wordt”, aldus Kamp.

Het Verenigd Koninkrijk heeft ,,natuurlijk een probleem omdat ze uit de Europese Unie stappen”, zo gaat Kamp verder. Hij noemt dat een argument voor Nederland. ,,Ik denk dat het heel nuttig is om de voordelen voor Nederland, ook voor Unilever, in beeld te brengen. Daar zullen we de komende tijd zeker mee doorgaan”.

Kamp benadrukte de zakelijke afwegingen die bij Unilever gemaakt worden. ,,Dat vind ik prettig. In zakelijke afwegingen komt Nederland er altijd goed uit. En als er nog dingen zijn waar we op onderdelen kunnen verbeteren dan willen we daar graag met het bedrijf over gaan spreken”, voegde hij toe.