economie

Kleine openingswinst op Wall Street

Door ANP - 17 april 2017

NEW YORK (AFN) – De beurzen in New York zijn maandag licht hoger geopend. In tegenstelling tot de beurzen in Europa wordt op Wall Street op tweede paasdag wel gehandeld. Op Goede Vrijdag waren de Amerikaanse beurzen gesloten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,3 procent op 20.522 punten. De brede S&P 500 won eveneens 0,3 procent tot 2335 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg ook 0,3 procent tot 5823 punten.

Er wordt nog nagekauwd op wat macro-economische cijfers van vrijdag. Daaruit bleek onder meer dat de winkelverkopen in de VS in maart licht zijn afgenomen op maandbasis. Verder werd voor februari volgens een nieuwe schatting een daling van de detailhandelsverkopen gemeld, terwijl eerder een kleine stijging werd gerapporteerd.

Noord-Korea en Syrië

Daarnaast spelen nog de geopolitieke zorgen rond Noord-Korea en Syrië in het achterhoofd van beleggers. Die onrust leidde vorige week tot rode cijfers op de beurzen.

De markt kijkt vooral uit naar het kwartaalcijferseizoen dat deze week echt losbarst op Wall Street. De aanbieder van internettelevisie Netflix komt na de slotbel met cijfers. Deze week staan ook resultaten op de rol van onder meer American Express, Bank of America, IBM, eBay, Johnson & Johnson, Morgan Stanley, Mattel, Visa en Manpower.