economie

Lagere opening op Wall Street

Door ANP - 04 april 2017

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag met kleine verliezen aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street zijn vooral in afwachting van een ontmoeting die president Donald Trump later deze week heeft met zijn Chinese collega Xi Jinping. Er heerst nogal wat nervositeit rond dat gesprek vanwege de scherpe kritiek die Trump eerder op China leverde.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 20.630 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2354 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent, en kwam op 5886 punten.

Paratek Pharmaceuticals kreeg er in de eerste handelsminuten 28 procent aan beurswaarde bij. Het bedrijf heeft goede testresultaten behaald met een middel tegen longontsteking.

Verder staat Boeing in de belangstelling. De vliegtuigbouwer (plus 0,6 procent) heeft met het Iraanse Aseman Airlines een voorlopig contract getekend voor dertig toestellen van het type 737 MAX ter waarde van 3 miljard dollar, plus een optie op nog eens dertig stuks.