economie

Led verlicht resultaten Philips Lighting

Door ANP - 21 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Philips Lighting heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een hogere winst op een nagenoeg stabiele omzet. Vooral de op led gebaseerde omzet deed het goed. De verkopen bij die tak, die volgens het lichtbedrijf momenteel goed is voor circa 61 procent van de totale omzet, steeg met bijna een vijfde ten opzichte van een jaar eerder.

De omzet van Lighting kwam in de verslagperiode uit op 1,7 miljard euro. Dat betekende een daling van nog geen procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst werd flink opgevoerd van 14 miljoen euro een jaar geleden naar 61 miljoen euro over de afgelopen drie maanden.

Volgens topman Eric Rondolat ligt Lighting op koers om aan zijn eerder afgegeven doelstellingen te voldoen, waarbij het lichtbedrijf onder meer een verbetering voorziet van de marges. Wel wordt een slag om de arm gehouden vanwege de wereldwijde economische onzekerheden.