economie

Licht hogere opening beurs Amsterdam

Door ANP - 10 april 2017

AMSTERDAM (AFN) – De Amsterdamse beurs is maandag licht hoger begonnen aan een verkorte handelsweek. Op Goede Vrijdag blijven de beurzen in Europa en de Verenigde Staten gesloten. Op het Damrak was chiptoeleverancier BE Semiconductor (Besi) een uitblinker na een positief analistenrapport.

De AEX-index noteerde kort na aanvang 0,1 procent in de plus op 519,01 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 745,44 punten. De beurzen in Londen en Parijs daalden tot 0,2 procent, maar Frankfurt steeg licht.

In de MidKap sprong Besi bijna 6 procent omhoog. Analisten van ING hebben het aandeel op hun favorietenlijst gezet en het koersdoel flink opgevoerd. Volgens de marktvorsers is Besi er goed in geslaagd zich te positioneren als marktleider in een aantal sectoren in de chipindustrie.