economie

Licht hogere opening op Beursplein 5

Door ANP - 04 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is dinsdag iets hoger geopend, zonder veel richtinggevend nieuws. In de AEX-index was biotechnoloog Galapagos de sterkste stijger na de aankondiging van nieuwe studies met zijn experimentele medicijn filgotinib.

De AEX noteerde kort na opening 0,1 procent in de plus op 514,08 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 743,30 punten. Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 0,5 procent vooruit.

Galapagos (plus 1,7 procent) gaat zich met de onderzoeken richten zich op het syndroom van Sjögren, de ziekte van Bechterew en zogeheten psoriatische artritis, wat een vorm van ontstekingsreuma is. De studie voor het syndroom van Sjögren, een auto-immuunziekte, wordt door samenwerkingspartner Gilead geleid. Bij de andere twee onderzoeken zal Galapagos zelf de leiding nemen.