economie

Meer winst en hogere volumes voor Heineken

Door ANP - 19 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Heineken heeft in het eerste kwartaal meer bier aan de man gebracht en meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat maakte het bierconcern woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht, waarin het zijn vooruitzichten voor heel 2017 ongewijzigd liet.

Heineken wist het totale verkochte biervolume in de eerste drie maanden van het jaar op eigen kracht met 0,6 procent op te voeren. Met name in Azië en West-Europa gingen de zaken voor de wind. Minder goed boerde de bierbrouwer in Amerika, Afrika en Oost-Europa. Het hoofdmerk Heineken leverde met een volumegroei van 2,5 procent een bovengemiddelde bijdrage.

De nettowinst kwam afgelopen kwartaal uit op 293 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 265 miljoen euro. Concrete prognoses voor 2017 heeft Heineken niet uitgesproken, alleen dat het ten opzichte van vorig jaar een verdere toename van de omzet en winst voorziet.