economie

OESO verwacht stabiele groei in eurolanden

Door ANP - 10 april 2017

PARIJS (ANP) – De economische groei in de eurozone blijft de komende tijd naar verwachting min of meer stabiel. Dat voorspelde de Organisatie voor Economische Ontwikkeling en Samenwerking (OESO) maandag op basis van haar eigen index van zogeheten leidende economische indicatoren.

De index wijst op een stabiele ontwikkeling van de economie in de eurolanden, met name in Frankrijk en Italië. In Duitsland trekt de groei de komende tijd waarschijnlijk nog wel iets aan. Dat geldt buiten de muntunie ook voor Groot-Brittannië.

In de Verenigde Staten zijn de economische vooruitzichten afgelopen tijd ook verbeterd, aldus de OESO. Dat geldt eveneens voor China, Brazilië en Rusland, terwijl de groei in India naar verwachting enigszins afzwakt.