economie

‘Onzekerheid voor werknemers Unilever’

Door ANP - 06 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – Het besluit van Unilever om zijn margarinetak te verkopen zorgt voor onzekerheid bij de ongeveer 250 direct betrokken werknemers. Dat zei bestuurder Peter de Jong van vakbond CNV Vakmensen donderdag.

Unilever kondigde eerder op de dag het afscheid van merken als Becel en Blue Band aan. De verkoop van de divisie moet samen met andere kostenbesparingen zorgen voor een hogere winstgevendheid. In combinatie met de inkoop van eigen aandelen en een hoger dividend wil Unilever aandeelhouders zo overtuigen van zijn aantrekkelijkheid als zelfstandig bedrijf, na de afwijzing van de avances van Kraft Heinz bijna twee maanden geleden.

De stappen van Unilever zorgen voor veel vragen, aldus De Jong. Zo is het volgens hem de onduidelijk wat er gebeurt met de onlangs aangekondigde opening van een nieuw innovatiecentrum voor voeding in Wageningen. In dat kader wordt de ontwikkelingsvestiging in Vlaardingen gesloten. CNV sloot onlangs een sociaal akkoord rond dat besluit, maar weet volgens De Jong niet wat die afspraken nu waard zijn.