economie

OPEC-deal drukt olieproductie Rusland

Door ANP - 02 april 2017

MOSKOU (ANP) – Rusland heeft zijn olieproductie in maart verlaagd, in lijn met de afspraak met oliekartel OPEC om minder te produceren om zo de prijzen te stutten. Dat blijkt uit cijfers van het Russische energieministerie zondag.

De Russische olieproductie bedroeg vorige maand 11,05 miljoen vaten per dag. Dat is een daling van 1,6 procent ten opzichte van de 11,23 miljoen vaten die in oktober dagelijks werden opgepompt. Dat was toen nog het hoogste niveau sinds de val van de Sovjet-Unie.

De OPEC heeft samen met niet-leden zoals Rusland sinds begin dit jaar de productie verlaagd om de lage olieprijzen op te krikken. Die afspraak loopt tot en met juni. Inmiddels gaan er stemmen op om de productieverlaging te verlengen. Rusland wil eerst de oliemarkt beter beoordelen voordat ingestemd wordt met een verlenging.