economie

Or TMG schaart zich achter bod Mediahuis

Door ANP - 18 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De centrale ondernemingsraad van Telegraaf Media Groep (TMG) heeft zich achter het bod van Mediahuis en VP Exploitatie geschaard. Dat betekent dat het medezeggenschapsorgaan (cor) zijn voorgenomen procedure bij de Ondernemingskamer intrekt, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

De cor heeft zowel met het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie als met TMG afspraken gemaakt over zaken als strategie, financieel beleid en de onafhankelijke journalistieke positie. Daardoor heeft de raad er vertrouwen in gekregen dat de overname door Mediahuis zal bijdragen aan het herstel van TMG en de groeiperspectieven van het bedrijf, onder meer op multimediaal terrein.

Eerder was de cor nog naar de rechter gestapt om een aanbeveling van het bod door de raad van commissarissen aan te vechten. De cor voelde zich gepasseerd omdat een schriftelijke oproep om een gelijk speelveld te creëren voor Mediahuis en Talpa, dat TMG eveneens wil inlijven, door de commissarissen zou zijn genegeerd.