economie

Overwegend plussen op Europese beurzen

Door ANP - 19 april 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn woensdag overwegend hoger gesloten. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. In Amsterdam ging veel aandacht uit naar AkzoNobel die niet alleen met cijfers kwam, maar die ook aankondigde haast te zullen maken met het afsplitsen van zijn speciaalchemietak.

De AEX eindigde 0,3 procent hoger op 511,28 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 745,55 punten. Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,3 procent. Alleen Londen noteerde een min van 0,5 procent.

AkzoNobel wil aandeelhouders ervan overtuigen dat het bedrijf zelf het beste in staat is om waarde te creëren, anders dan door een overname door het Amerikaanse PPG Industries. De verf- en chemiereus kijkt daarbij tevreden terug op de prestaties in het eerste kwartaal. Daarin wist Akzo zijn verkopen en bedrijfsresultaat op te voeren. Het aandeel sloot met een plus van 0,3 procent.