economie

‘Paasomzet supermarkten naar recordniveau’

Door ANP - 06 april 2017

DEN HAAG (ANP) – Supermarkten rekenen op een ongekend hoge omzet in aanloop naar de paasdagen. Dat liet branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) donderdag weten.

De steeds luxere en grotere maaltijden met Pasen stuwen de paasomzet van supermarkten dit jaar naar een recordniveau van 800 miljoen euro. Vorig jaar harkten de supers in de week voor Pasen 780 miljoen euro binnen met gourmetschotels, paasbrood en andere producten voor een feestelijke brunch of diner.

De paasdagen, die dit jaar vallen op 16 en 17 april, zijn steeds belangrijker geworden voor de supermarkten. Veel mensen pakken rondom Pasen inmiddels net zo uit als met kerst. Supermarkten spelen daarop in door meer luxeproducten onder eigen merk te verkopen en door de openingstijden aan te passen.