economie

‘Pasen is adempauze voor Jumbo in staking’

Door ANP - 16 april 2017

VEGHEL (ANP) – Supermarktketen Jumbo kan tijdens de paasdagen de gevolgen van een staking door medewerkers van de distributiecentra mogelijk deels wegwerken. Dat zegt onderhandelaar Debbie van Leiden van FNV zondag.

,,We staken gewoon door, maar met Pasen zijn veel vaste medewerkers vrij. De gevolgen vallen daarom nu mee”, zei Van Leiden. Wel zijn er door de stakingen die dinsdag begonnen flinke achterstanden ontstaan in de bevoorrading van winkels. Dat heeft slechts in beperkte mate tot lege schappen geleid.

Volgens FNV is er nog geen contact geweest met Jumbo over een nieuwe cao voor de ongeveer 3000 medewerkers van de distributiecentra. De stakingen gaan daarom na het weekend gewoon door. ,,De bal ligt bij Jumbo.”