economie

Plofkraken dwingen Rabobank tot ingrijpen

Door ANP - 20 april 2017

UTRECHT (ANP) – Rabobank verscherpt de beveiliging van zijn geldautomaten omdat er de laatste tijd steeds meer plofkraken plaatsvinden. De maatregelen moeten criminelen ontmoedigen en de schade beperken. Sommige automaten zullen per direct worden gesloten, kondigde de bank donderdag aan.

Het gaat de bank vooral om de veiligheid van omwonenden. Niet alle locaties waar geldautomaten staan, zijn bestand tegen de zware explosieven die bij plofkraken worden gebruikt. De maatregelen kunnen daarom van geval tot geval verschillen. Zo kan de toegang naar automaten op sommige locaties ’s nachts worden gesloten.

,,We onderzoeken waar nodig opnieuw de constructie van het pand, we luisteren naar de zorgen van omwonenden en we bekijken ook in welke mate de automaat ’s nachts wordt gebruikt”, zo verklaart Erik Kwakkel, hoofd betalingsverkeeroperaties bij Rabobank.