economie

PPG houdt AkzoNobel in vizier

Door ANP - 05 april 2017

PITTSBURGH (ANP) – Het Amerikaanse PPG Industries blijft geloven in een fusie met het Nederlandse verf- en chemieconcern AkzoNobel. De Amerikanen bevestigden woensdag dat ze voornemens zijn een openbaar bod uit te brengen, nadat twee eerdere voorstellen werden afgewezen door AkzoNobel.

PPG stelt dat er een sterke logica is voor een samengaan van beide ondernemingen en dat een combinatie zeer aantrekkelijk is voor alle belanghebbenden. PPG herhaalde zijn verzoek aan AkzoNobel om de discussie aan te gaan. Tot dusver heeft AkzoNobel geweigerd om rond de tafel te gaan met de Amerikanen.

Het bedrijf uit Pittsburgh zal naar verwachting uiterlijk op 1 juni een conceptbiedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).